Behandeling

Het osteopatisch consult bestaat uit twee onderdelen:Osteopatisch onderzoek
  • Osteopatisch onderzoek
  • Osteopatische behandeling

Hoe ziet het osteopathisch onderzoek eruit?

Het onderzoek begint met een uitgebreid gesprek om een indruk te krijgen van de ontstaansgeschiedenis van de klacht. Daarbij komen niet alleen vragen aan de orde die direct betrekking hebben op de klacht, maar wordt er ook aandacht besteed aan de ziektegeschiedenis, leefgewoonten en familiaire klachten.

Vervolgens vindt een onderzoek plaats waarbij alle bewegingssystemen op hun beweeglijkheid worden getest. Op die manier worden alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam die met de klacht verband kunnen houden, geanalyseerd.

Wat houdt een osteopatische behandeling in?

Osteopatische behandeling van het hoofdDoor het optimaliseren van de beweeglijkheid van verschillende structuren in uw lichaam, worden uw gezondheid en welzijn in positieve zin beïnvloed. Tijdens de behandeling kunnen de handgrepen variëren van subtiel tot stevig en veelal wordt er behandeld op andere plaatsen dan waar de klacht zich bevindt. Osteopaten gebruiken geen apparatuur of medicijnen. De osteopaat geneest niet, maar nodigt uw lichaam uit om zelf te genezen door blokkades en bewegingsbeperkingen, die een genezing in de weg staan, op te heffen.

Na de behandeling heeft het lichaam de tijd nodig om te reageren op de behandeling en om het zelfherstellend vermogen aan te spreken. Soms treedt na de behandeling in eerste instantie een verergering van de klachten op, dat wil zeggen dat het lichaam zich aanpast aan de nieuwe situatie. De periode tussen 2 behandelingen kan variƫren van 1 week tot 2 maanden.